En helrörig kväll utan tillstånd 1997

RISLIDEN (NV)                                                           
En helkväll i hotellmiljö.                                                   
Det är Risilamatörernas bidrag när de i 1997 års revy tolkar och driver med det gångna årets lokala företeelser. Inte minst om alla turer kring hotell Inlandia i Norsjö.  Namnet på revyn kom snabbt i år, konstaterar de rutinerade revyarmatörerna.                                                                             
 
Arianne Buhr ordförande i Risliden‑Lossmen SK:s revy sektion, Ulf Lindfors, Åke Eriksson och alla de andra i revy gänget har varit med ett tag. När  ridån går upp i helgen är det den 15:e premiären i ordningen.  Vi är sex personer som varit med varenda år. Övriga har gjort uppehåll någon gång, säger Arianne Buhr.                      
Ingen besviken
I de musikaliska inslagen med bland annat tjejkvartetten Arianne Buhr, Birgitta Holmström, Gunilla Lindström och Ann‑Christine Lindgren gör knappast någon besviken i år heller. Det lovas också att nästan allt som framförs i sketcher och monologer har en lokal anknytning. I stort sett allt har vi skrivit själva. Endast ett par nummer har vi lånat från annat håll och de lokala, säger Ulf Lindfors under en paus vid en av de sista träningarna inför den stora premiären.
Till den föreställningen finns i stort sett inga lediga platser kvar. Något som lockar ännu mer publik är de revyföreställningar som kombineras med mat och dans. Det är helt slutsålt, säger han. I Häromdagen uppgick de för bokade biljetterna till 850 stycken, en mycket bra siffra.

Högaktuellt


Även tidigare har Risliamatörernas revyer lockat stor publik. Förut till Medan i Norsjö men sedan början av 1990‑talet till Minigloben i Risliden. Måhända årets revytitel lockar lite extra med tanke på alla turer runt hotell Inlandia och dess arrendator Thim Eriksson. Helrörigt eller en ”Thim utan tillstånd” är den fyndiga titeln.
Den kom till snabbt, tidigt i höstas.  H‑et i "Thim" kom till i slutet, avslöjar Ulf Lindfors. Hotellet har för övrigt blivit riktigt högaktuellt igen de senaste dagarna. Detta eftersom länsrätten nyligen avslog arrendatorns överklagan gällande det uteblivna serveringstillståndet.
Ingen besviken. Tjejkvartetten i Risliamatörerna kommer knappast att göra någon besviken med sin sång. Det är något som de verkligen behärskar.
       
Text och Foto ERIC SALOMONSSON